BigCommerce vs Shopify

Het kiezen van een eCommerce platform één van de eerste dingen die je moet doen als je een webshop begint. In dit artikel gaan we iets dieper in op twee grotere eCommerce platformen. Namelijk BigCommerce en Shopify.

Wij hebben gekozen om dieper in te gaan op BigCommerce en Shopify is omdat deze twee het populairst zijn met webshop owners. Dus je bent gestart met je webshop, proficiat. Nu, welke van deze twee moet je kiezen? Veel hangt af van wat jij precies nodig hebt. Hieronder zal je meer te weten komen over de platformen. 

 1. BigCommerce Enterprise

BigCommerce is opgericht door twee Australiërs, Eddi Machaalani en Mitchell Harper in 2009. In het begin was het een gehost winkelkarretje. Ondertussen is het uitgegroeid tot een uitgebreid SaaS-platform.

BigCommerce richt zich op bedrijven die al gevestigd zijn, maar die zich nu willen focussen op eCommerce. BigCommerce heeft een Enterprise optie voor de grotere merken.

 1. Shopify Fulfillment

Shopify  was één van de eerste eCommerce platformen op de markt. Opgericht in 2004 door Tobias Lütke, Daniel Weinand en Scott Lade. Zij hadden een online winkel gestart voor snowboard artikelen. Maar toen ze op zoek gingen naar een eCommerce platform op de markt waren ze niet tevreden met de platformen die op dat moment op de markt waren. Zo hadden ze besloten om hun eigen platform op te richten en twee jaar later was Shopify geboren.

 1. Prijzen

Voor het basis pakket is de prijs van Shopify en BigCommerce ongeveer hetzelfde. Shopify kost $29 per maand en BigCommerce kost $29,95 per maand.

Hieronder kan je een tabel zien wat er allemaal inbegrepen is in de basispakketten. 

OptiesBigCommerce StandardShopify Basic
Website √ √
Verkoop kanalen √ √
Staff accounts √ √
24/7 support √ √
Cadeau bonnen en korting codes √ √
Herstel van verlaten winkelkar  √
Op maat SSL  √
Blog √ √

Bij Shopify is er nog één goedkopere optie en dat is de Shopify Lite. Deze kost $9 per maand.

 1. Opties

Hierboven kan je de prijs van de basispakketten zien. Maar welke opties krijg je erbij? Hieronder kan je een lijst vinden van de opties die beschikbaar zijn in zowel Shopify als BigCommerce. Als het op de opties aankomt zijn ze vrijwel identiek.

 • Ongelimiteerde producten in je winkel
 • Ongelimiteerde bestellingen
 • Ongelimiteerde harde schijf opslag
 • Ongelimiteerde bandbreedte
 • 24/7 live chat en telefoon support
 • Een volledige website voor je online winkel + winkelkar functie voor je klanten
 • Drag-en-Drop tools om je webshop te bouwen
 • Webshop optimalisatie voor mobiel
 • Verschillende gateway systemen + kredietkaart verwerking
 • Verzending integraties
 • Automatische BTW berekening
 • Klant accounts
 • Level 1 PCI-compliance
 • Gratis SSL integratie
 • Inventaris management
 • Verkoop rapporten
 1. Apps

Beide platformen hebben honderden apps waar verkopers gebruik van kunnen maken. Shopify heeft een totaal van 2525 apps terwijl BigCommerce 651 apps heeft in de app store.

Hier kan je een overzicht zien hoeveel apps ze hebben in een bepaalde categorie.

CategorieBigCommerce StandardShopify Basic
Boekhouding2453
klantendienst36137
Marketing174433
Product Sourcing380
Verkoop Kanalen5921
Verzending63199
Tools100807
 1. Thema’s

Zowel BigCommerce als Shopify hebben een brede selectie aan thema’s die gebruikt kunnen worden door verkopers. Beiden hebben honderden thema’s. Maar wat opvalt als je door de thema’s kijkt is dat beide ook per thema, 3 a 4 verschillende stijlen hebben per thema.

Als het op unieke thema’s aankomt dan wint Shopify in deze ronde. Shopify heeft ongeveer het dubbele aan unieke thema’s. Maar er zit een kanttekening aan. Als we gaan kijken naar thema’s voor verschillende industrieën dan heeft BigCommerce meer variatie. Hieronder in de tabel kan je het aantal thema’s per industrie zien.

IndustrieBigCommerce StandardShopify Basic
Huisdieren100
Kunst en Fotografië168
Automotive140
Juwelen035
Boeken en media60
Kleding3259
Electro1613
Drank en voeding1417
Meubilair014
Cadeau’s240
Huis en tuin2719
Gezondheid1918
Sport en recreatie1821
Speelgoed87
 1. Gebruiksvriendelijkheid 

Zowel BigCommerce als Shopify zijn gemakkelijk te gebruiken. De user interface werkt heel intuïtief en de homepage is heel overzichtelijk. Je kan altijd opteren voor de gratis proefversie om het eens uit te testen.

 1. Conclusie

Aan mijn conclusie is niet veel veranderd. Persoonlijk zou ik altijd gaan voor BigCommerce. Ik heb met beide SaaS producten veel gewerkt en mag wel zeggen dat ik meer vertrouwen heb in BigCommerce. BigCommerce is veel veiliger zeker. Zelf heb ik het wel eens vergeleken met VHS vs BetaMax. Betamax in theorie veel beter maar de marketing van VHS was vele malen beter. Daarom verloor BetaMax de strijd om de videobanden.

De marketing machine van Shopify is al jaren vele malen beter dan die van BigCommerce maar inmiddels zijn ze met een grote inhaalslag bezig. Dat merk je. Nu begin je eindelijk een aantal BigCommerce Sites in Nederland te krijgen.

Beginnen met Shopify of BigCommerce

Wil je gaan beginnen met een van deze 2 SaaS oplossingen neem dan even contact met mij op. Ik help je verbinden met de juiste Agencies of met ontwikkelaars die jouw nieuwe webshop kunnen ontwikkelen. op Linkedin vindt je al mijn contact gegevens.

Lees ook mijn blog Waarom ik zo’n enorme fan ben van BigCommerce

2 thoughts on “BigCommerce vs Shopify

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *